Reclamă

O operațiune de amploare a avut loc în vămile din țară pentru combaterea traficului de droguri, țigări și migrație ilegală. Acțiunea, numită ‘Bariera’, s-a desfășurat la punctele de trecere a frontierei Giurgiu, Albița și Nădlac II, implicând zeci de polițiști de frontieră și câini specializați în depistarea narcoticelor. Operațiunea a fost sprijinită de un elicopter Black Hawk care a supravegheat desfășurarea activităților din aer.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, activitatea s-a derulat între orele 08:00 și 12:00, perioadă în care sute de mijloace de transport în comun, inclusiv turisme, autocare și camioane, au fost verificate minuțios. La Giurgiu, polițiștii de frontieră au descoperit, în mai multe autocare care veneau din Turcia, bunuri contrafăcute. În total, au fost confiscate 1.316 articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, estimate la peste 162.000 de lei.

Patru cetățeni, doi români, un turc și un moldovean, sunt cercetați pentru infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Poliția de Frontieră a comunicat că astfel de acțiuni vor continua la nivel național pentru combaterea infracționalității transfrontaliere.

În concluzie, operațiunea a fost parte a eforturilor autorităților de a asigura securitatea la frontiere și de a împiedica activitățile ilegale. Se dorește astfel tragerea la răspundere a celor care încalcă legea.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro