Reclamă

O furtună puternică, care a provocat probleme semnificative în Croația, se îndreaptă acum către România. Imagini din capitala croată, Zagreb, arată străzile acoperite de apă, cu un trafic intens și haotic. Un copac înalt de 20 de metri a fost doborât de rafalele puternice de vânt, rănind un pieton care acum este internat în spital. Aceste condiții meteorologice au dus la zeci de mii de apeluri la serviciile de urgență, cetățenii solicitând ajutorul autorităților.

Autoritățile croate au emis coduri galben și portocaliu de furtună, atenționând asupra ploilor puternice și vântului intens care pot provoca daune semnificative.

În România, este emisă o alertă de furtuni severe și posibile inundații. Furtuna urmează să ajungă în țară la miezul nopții, intrând pe teritoriul românesc dinspre vest. Primele regiuni care vor resimți efectele vor fi Crișana și Banatul.

Se preconizează că de la ora 17:00, duminică, Bucureștiul și zona Muntenia vor fi afectate de ploi torențiale, iar intensitatea maximă a furtunii este așteptată pentru ora 21:00.

Ministerul de Interne a lansat un apel catre populație să rămână la curent cu evoluția condițiilor meteorologice și să ia măsuri de precauție, având în vedere posibilitatea apariției unor inundații în zonele cu infrastructură vulnerabilă.

De asemenea, autoritățile locale sunt în alertă pentru a răspunde prompt oricăror solicitări venite din partea cetățenilor afectați de fenomenele meteorologice severe.

Rămâne de văzut cum va evolua situația și cât de puternice vor fi efectele acestei furtuni în România, dar autoritățile sunt în alertă maximă și fac toate eforturile necesare pentru a minimiza impactul asupra populației și infrastructurii.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro