Reclamă

Averea lui Donald Trump este estimată la 3,7 miliarde de dolari, conform unei analize publicate de Forbes, care subliniază că aceasta este strâns legată de domeniul imobiliar și de cariera sa politică recentă. Cea mai valoroasă parte a averii sale este participarea în compania-mamă a Truth Social, o rețea socială cu orientare de dreapta care imită Twitter, dar care înregistrează pierderi financiare semnificative. Averea netă a fostului președinte fluctuează cu sute de milioane de dolari săptămânal.

Forbes menționează că afacerea lui Trump în domeniul rețelelor sociale ar fi una dintre cele mai neprofitabile afaceri din America, generând vânzări de doar 3,4 milioane de dolari în ultimele 12 luni, cu o pierdere netă de 380 de milioane de dolari. Cu toate că Trump este o figură proeminentă în mediul media, veniturile au scăzut cu aproape 10% față de anul anterior. Cu toate acestea, acțiunile sunt tranzacționate la prețuri mari de susținătorii săi, ceea ce a crescut valoarea participației sale majore.

Donald Trump deține, de asemenea, participații în mai multe clădiri din Manhattan, inclusiv un zgârie-nori situat la cinci străzi sud și la o stradă vest de Trump Tower, dar fără a avea control asupra acestora. Această clădire este supravegheată de Steven Roth, CEO al Vornado Realty Trust, care a făcut parte din consiliul consultativ al campaniei lui Trump din 2016. Valoarea totală a bunurilor imobiliare pe care le deține este de 1,7 miliarde de dolari, dar are datorii de 950 de milioane de dolari în același sector.

Trump deține contracte de închiriere pentru spații de comerț cu amănuntul în New York, cu termene de valabilitate până în 2079 și 2094, într-o zonă comercială importantă lângă Fifth Avenue. Pandemia a afectat puternic zona, dar vânzările la prețuri ridicate recent oferă speranțe de revenire.

Analiza subliniază că fostul președinte a acumulat 197 de milioane de dolari din clădirea Trump Tower din New York, care acoperă o suprafață de 235.000 de metri pătrați. Între timp, valoarea acțiunilor Truth Social a scăzut cu 800 de milioane de dolari de la momentul anunțării candidaturii lui Kamala Harris pentru Casa Albă, ceea ce a dus la o scădere de 20% a prețului acțiunilor grupului Trump Media & Technology Group.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro