Reclamă

Doctorița de la Spitalul General Căi Ferate din Sibiu, acuzată de 13 acte de luare de mită, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Sibiu în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a anunțat că propunerea procurorilor de arestare preventivă a fost admisă, concretizându-se în emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Femeia vizată, medic în cadrul Spitalului CF Sibiu, este acuzată că a primit mită de 13 ori de la pacienți și aparținători.

Reținerea doctoriței a avut loc vineri, iar în aceeași seară, procurorii au inițiat cererea de arestare preventivă. Publicația locală Turnul Sfatului a dezvăluit identitatea medicului acuzat, Liliana Coldea, în vârstă de 52 de ani. Aceasta este medic primar cardiolog și medic primar în medicină internă la Spitalul CF Sibiu.

Acuzările aduse împotriva ei se referă la perioada iunie-august 2024, în care ar fi primit sume de bani și alte bunuri în schimbul unor servicii medicale. Acestea sunt în centrul anchetei desfășurate de autorități, care a dus la luarea măsurii de arestare preventivă.

Faptele pentru care este cercetată doctorița sugerează un comportament constant în relația cu pacienții, ceea ce a determinat instituirea măsurii restrictive de către instanță. Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile continuă să adune dovezi și mărturii.

Recapitulând, doctorița Liliana Coldea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată de 13 acte de luare de mită, acuzații formulate pe baza unor incidente petrecute în perioada de vară a anului 2024. Tribunalul Sibiu a fost cel care a emis mandatul de arestare în baza propunerii emise de procurori.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro