Reclamă

Robert Holden, fost consilier municipal și antreprenor în domeniul IT, a fost condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare pentru înregistrarea ilegală a 28 de femei în locuințele lor, pe o perioadă de aproape 15 ani. Judecătoarea Sophie McKone a catalogat acțiunile drept „voyeurism la scară largă”, scoțând în evidență natura depravată și egoistă a comportamentului său, pe care l-a mascat în spatele unei false respectabilități.

Holden, în vârstă de 51 de ani, a fost consilier conservator pentru Ryburn în cadrul Consiliului Calderdale și a folosit cunoștințele sale IT pentru a instala camere ascunse în băile și dormitoarele femeilor. Victimele sale erau filmate în momente intime, inclusiv în timpul dușurilor, activităților sexuale și în toalete. În unele cazuri, înregistrările s-au întins pe perioade de ani de zile, una dintre victime fiind filmată timp de peste 12 ani.

Investigația a dezvăluit că Holden a păstrat numeroase înregistrări pe dispozitivele sale electronice, organizate meticulos în fișiere. Descoperirea acțiunilor sale a venit în urma unei plângeri depuse de una dintre victime, care a găsit o cameră de filmat în dormitorul său. Intervenția poliției din West Yorkshire în 2020 a confirmat existența altor echipamente similare, configurate să funcționeze continuu.

Holden a recunoscut 29 de acuzații de voyeurism și șapte de utilizare abuzivă a computerului, evenimentele desfășurându-se între 2006 și 2020. După dezvăluirea crimei sale, el a fugit în Capul Verde, un stat insular din Africa de Vest, dar a fost adus înapoi în Marea Britanie după o lungă luptă pentru extrădare care a durat 17 luni.

În timpul procesului, unele dintre victime au mărturisit impactul devastator pe care l-au avut acțiunile lui Holden asupra vieților lor, inclusiv probleme familiale și pierderea locului de muncă. O femeie a declarat: „Viața mea s-a destrămat. Am pierdut totul”. Relatările lor au evidențiat dimensiunea și gravitatea consecințelor produse de faptele inculpatului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro