Reclamă

Vivi Farcaș, o tânără de 23 de ani din Bihor, contrazice statistica care susține că România are un număr mare de tineri fără ocupație sau studii. Ea gestionează o fermă cu sute de animale și peste 120 de hectare de pământ, după ce a preluat afacerea de la tatăl ei. Postările ei pe rețelele sociale i-au adus o notorietate semnificativă, acumulând peste 300 de mii de susținători care urmăresc activitatea ei zilnică.

Vivi și-a petrecut întreaga viață printre animale. După un tragic accident în care și-a pierdut tatăl, a rămas să se ocupe singură de fermă. „Am fost făcută pentru acest stil de viață, eu cred că asta e menirea mea în viață, asta îmi aduce liniște”, povestește Vivien Farcaș.

După ce îngrijește animalele dimineața devreme, Vivi merge la celălalt loc de muncă – o farmacie fitosanitară – iar apoi se întoarce la fermă pentru a continua munca, asistată de fratele ei, Șandor Farcaș. El afirmă: „Până acum a fost taică-meu și îl ajutam și pe tati. – Cine-i șefa la fermă? – Păi șefa, ea rămâne, Vivi. Ea e șefa, eu sunt colaboratorul ei, cum ar veni”.

O altă poveste de succes similară este cea a lui Samuel Condre, un tânăr care la doar 20 de ani a reușit să conducă o companie de construcții în Anglia. După ce a lucrat în domeniu de la 18 ani, Samuel mărturisește: „Am dat de domeniul ăsta, am văzut că e o super oportunitate.”

Specialiștii susțin că tinerii care inițiază sau preiau afaceri de timpuriu au potențialul de a aduce noi energii economiei, mai ales dacă ar beneficia de sprijin adecvat. Președintele Asociației Firmelor Bihorene, Octavian Dan, afirmă: „Depinde mult de seriozitatea lor. Însă noi trebuie să răspundem la următoarea întrebare: câți astfel de tineri ar crea un suflu nou în economie, dacă ar fi sprijiniți în mod real?”.

România va lansa cea de-a patra ediție a programului de fonduri europene „Start-Up Nation” pentru a susține tinerii antreprenori. Bugetul total al acestei sesiuni va fi de 450 de milioane de euro, fiecare beneficiar putând primi până la 50.000 de euro.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro