Reclamă

Un tribunal din Moscova a început judecarea cazului unui american în vârstă de 72 de ani, Stephen James Hubbard, care este acuzat că ar fi luptat ca mercenar în Ucraina. Conform agenției de presă RIA, Hubbard a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de șase luni.

Nu sunt disponibile detalii exacte privind momentul sau locul arestării lui Hubbard, dar relatarea RIA precizează că acesta, originar din Michigan, s-a mutat în Ucraina în 2014, unde a locuit o perioadă cu o femeie.

În Rusia, acuzațiile de activitate mercenară sunt pedepsite cu închisoare între șapte și 15 ani, conform legislației locale. Stephen James Hubbard urmează să aibă următoarea audiere pe data de 3 octombrie, conform informațiilor disponibile pe site-ul instanței.

O femeie care se identifică drept sora lui Hubbard a afirmat pe un grup public de pe Facebook că acesta ar fi fost „răpit în Ucraina” în urmă cu aproape trei ani, însă aceste informații nu au fost încă confirmate oficial.

Cazul atrage atenția internațională asupra unor posibile implicări ale cetățenilor străini în conflicte armate din afara granițelor propriei țări și ridică întrebări legate de modul în care acestea sunt tratate de autoritățile implicate.

Informațiile cheie ale cazului includ identitatea și vârsta acuzatului, acuzația de mercenariat, detalii despre arestul preventiv și datele legate de următoarele etape ale procesului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro