Reclamă

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins vineri apelul formulat de Mario Alexandru Fojică, tânărul condamnat pentru că a înjunghiat mortal o adolescentă într-un incident care a șocat comunitatea craioveană. Decizia vine ca o confirmare a sentinței inițiale, dispusă de Tribunalul Dolj în luna iunie, tânărul urmând să execute o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

Incidentul tragic a avut loc pe 27 iunie 2023, când Mario Alexandru Fojică, în vârstă de 17 ani și elev al Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, a atacat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova. Adolescenta de 14 ani și prietenul ei au suferit multiple înjunghieri, fata decedând ulterior din cauza rănilor. Celălalt tânăr a supraviețuit, dar a suferit răni grave în urma atacului.

Dosarul penal a fost instrumentat de autorități, iar în luna septembrie 2023, Fojică a fost acuzat oficial de omor calificat și tentativă de omor calificat. Anchetatorii au subliniat că tânărul a acționat cu premeditare, „cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele”.

Acest caz a stârnit un val de emoție și dezbateri în rândul opiniei publice, având în vedere circumstanțele violente și vârsta atacatorului. Decizia finală a menținut verdictul anterior, aducând, astfel, o încheiere legală procesului și o clarificare privind răspunderea penală a inculpatului.

Magistraţii Curții de Apel Craiova au considerat că pedeapsa dispusă inițial este adecvată, respingând orice posibilitate de reducere a acesteia prin apel. Astfel, cazul se încheie cu menținerea neschimbată a sentinței, stabilind clar vinovăția și responsabilitatea tânărului pentru faptele sale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro