Reclamă

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a anunțat vineri reținerea a doi agenți ucraineni în Crimeea, a transmis agenția oficială de presă TASS, citată de Reuters. Potrivit informațiilor oferite de FSB, cei doi agenți ar fi colectat și transmis către Kiev date despre instalațiile militare rusești din această regiune, anexată de Rusia în 2014.

Unul dintre suspecți, un bărbat de 45 de ani, este acuzat că a furnizat coordonatele unor instalații antiaeriene din orașul Kerci, precum și informații care ar putea ajuta la executarea unor atacuri cu rachete, a precizat sursa rusă TASS. Al doilea suspect, în vârstă de 43 de ani, ar fi colaborat cu Ministerul Apărării din Ucraina, oferindu-se să sprijine această instituție prin furnizarea de date similare.

Incidentele subliniază tensiunile continue legate de Peninsula Crimeea, utilizată de Federația Rusă ca o bază strategică pentru desfășurarea acțiunilor militare în cadrul așa-numitei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, inițiate în februarie 2022.

Raportarea de către FSB a acestor rețineri vine în contextul în care podul ce leagă Crimeea de regiunea Krasnodar prin Strâmtoarea Kerci joacă un rol critic în aprovizionarea și susținerea trupelor ruse implicate în conflictul din Ucraina.

Aceste evenimente recente reflectă climatele tensionate și complexitatea situației din regiune, subliniind importanța strategică a Crimeei în contextul geopolitic actual.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro