Reclamă

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au închis restaurantul Elisabeta din București, cunoscut și pentru spectacolele de teatru pe care le găzduiește, în urma unui control care a evidențiat multiple nereguli grave. Conform raportului ANPC, localul nu deținea autorizație de funcționare emisă de Primărie și nici avizele necesare de la Pompieri și Direcția de Sănătate Publică.

În timpul inspecției, echipa de control a descoperit mai multe deficiențe semnificative: lipsa curățeniei și mucegaiul prezent în diverse părți ale localului, scări de acces deteriorate, tavan cu infiltrații, vopsea exfoliată, și fire electrice neizolate corespunzător. De asemenea, au fost găsite produse alimentare nesigure, fără elemente de identificare, și produse congelate păstrate la temperatura mediului ambiant.

ANPC a informat că, vineri, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 5 a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Zamorex București SRL, responsabil pentru activitățile de alimentație publică și spectacole de la restaurantul Elisabeta. Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu o amendă de 20.000 de lei, iar 57 de kilograme de produse alimentare neconforme au fost oprite definitiv de la comercializare.

Autoritatea a decis închiderea temporară a restaurantului, până la remedierea deficiențelor identificate, și va propune închiderea unității pentru o perioadă de până la șase luni. Președintele interimar ANPC, Sebastian Hotca, a declarat: „Este inadmisibil ca un restaurant care funcționează în inima Capitalei să prezinte asemenea nereguli grave și o totală lipsă de respect față de siguranța consumatorilor! Nu putem și nu vom tolera astfel de practici! Vom lua măsuri drastice și exemplare pentru a proteja sănătatea consumatorilor.”

Comisarii au mai descoperit că restaurantul nu putea oferi autorizația de funcționare și avizele DSP și ISU. Alte nereguli au inclus praful și impuritățile, precum și instalații și echipamente deteriorate sau neîntreținute corespunzător, cum ar fi tubulatura și aparate de aer condiționat uzate. De asemenea, produsele congelate erau depozitate necorespunzător, iar materiile prime decongelate erau în contact direct cu pavimentul, în condiții neigienizate.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro