Reclamă

Un număr de 73 de cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost înregistrate între 3 iunie și 26 septembrie, potrivit celui mai recent raport al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Dintre acestea, nouă persoane au murit, conform informațiilor prezentate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

„De la începutul perioadei de supraveghere a infecției cu virusul West Nile (03.06.2024) până la data de 26.09.2024 s-au înregistrat 73 cazuri, dintre care 65 cazuri confirmate și 8 cazuri probabile de infecție cu virusul West Nile. Din aceste cazuri 9 au decedat”, se precizează în raportul CNSCBT.

Distribuția cazurilor pe grupe de vârstă arată astfel: o persoană cu vârsta între 20-29 de ani, o persoană între 30-39 de ani, opt persoane între 40-49 de ani, zece persoane între 50-59 de ani, 19 persoane între 60-69 de ani, 23 de persoane între 70-79 de ani și 11 persoane cu vârsta de 80 de ani și peste.

La nivel teritorial, cele mai multe cazuri au fost raportate în București (9 cazuri), urmat de județele Iași și Suceava, cu câte șase și șapte cazuri raportate, respectiv. Alte județe afectate includ Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Tulcea, Teleorman, Vaslui și Vrancea, cu un număr variabil de cazuri.

De asemenea, trei cazuri au avut expunerea în Italia, fiind raportate de Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din Dâmbovița, Vrancea și Cluj. Un alt caz a avut dublă expunere în județele Botoșani și Constanța, fiind atribuit județului Botoșani.

Cele nouă decese raportate au fost înregistrate în Botoșani (1), Sălaj (1), Suceava (3), Vrancea (1) și București (3).

Specialiștii sfătuiesc populația să evite mușcăturile de țânțari prin purtarea hainelor cu mâneci lungi și pantaloni lungi, folosirea substanțelor repelente, instalarea plaselor de protecție la ferestre, asigurarea desecării bălților din jurul locuinței și înlăturarea recipientelor de apă stătută și a gunoiului menajer din gospodărie.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro