Reclamă

FCSB a obținut o victorie categorică cu scorul de 4-1 împotriva echipei letone RFS Riga, joi seara, pe Arena Națională din București, în prima etapă din noul format al Europa League. Această victorie o plasează pe FCSB pe locul al doilea în clasament după prima rundă, un clasament care include 36 de echipe.

Golurile echipei române au fost înscrise de Daniel Bîrligea în minutul 8, Marius Ștefănescu în minutul 32 și Darius Olaru, care a marcat de două ori, în minutele 58 și 69. Golul echipei oaspete, RFS, a fost reușit de Ziga Lipuscek în minutul 23.

Jocul a început cu FCSB dominând și creându-și două ocazii de gol încă din primele minute. Miculescu a avut un șut în minutul 2, respins de sub transversală de Ondoa, iar Edjouma a trimis cu capul pe lângă poartă după un corner. Bîrligea a deschis scorul repede, profitând de o minge respinsă de Lipuscek, după ce recuperase mingea de la Ondoa, marcând astfel primul său gol pentru FCSB.

Olaru a avut șansa să mărească avantajul în minutul 12, dar șutul său a fost parat de portarul leton. RFS a avut o șansă de a se apropia de tabelă în minutul 19, însă intervenția salvatoare a lui Târnovanu l-a blocat pe Savalnieks. Lipuscek a egalat pentru oaspeți cu un șut din interiorul careului, transformând un corner în minutul 23.

Meciul a continuat cu FCSB la conducere. Ștefănescu a refăcut diferența în minutul 32, după o pasă venită de la Chiricheș. Echipa gazdă a avut câteva șanse de a-și mări avantajul, dar șuturile lui Ștefănescu și Bîrligea nu au găsit plasa.

După pauză, Olaru a marcat al treilea gol cu un șut sub transversală dintr-un unghi complicat în minutul 58, după o combinație cu Tănase. El și-a completat dubla în minutul 69 cu un alt șut sub transversală, după o pasă a lui Băluță.

Retul meciului a fost controlat de FCSB, în timp ce RFS a mai încercat să creeze câteva oportunități de gol, dar fără succes. Zelenkovs și Ikaunieks au avut șuturi ratate, iar Târnovanu a rămas imbatabil.

FCSB va continua campania din Europa League cu următoarele meciuri împotriva unor adversari puternici precum PAOK Salonic, Glasgow Rangers și Manchester United.

Clasamentul grupei este bazat inițial pe golaveraj. În prezent, doar Ajax are un golaveraj superior FCSB, care ocupă locul 2 după această victorie. Dacă FCSB reușește să mențină această poziție, și după meciurile acestui sezon, își va asigura calificarea directă în runda eliminatorie a Europa League.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro