Reclamă

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) lansează o nouă sesiune de finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice, cu începutul pe 27 septembrie 2024 și încheierea pe 8 octombrie 2024. Acest program permite înscrierea solicitanților persoane fizice, având ca scop atât acoperirea consumului propriu, cât și livrarea surplusului de energie în rețeaua națională. Locuitorii din Regiunea Nord Vest vor fi primii care se pot înscrie, conform sursei News.ro.

Înscrierea va fi realizată prin aplicația informatică disponibilă pe site-ul AFM. Pe lângă persoanele fizice, unitățile de cult se vor putea înscrie în program pe data de 9 octombrie 2024.

„În anul 2024, Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ 2 miliarde de lei. Scopul nostru este să facilităm accesul unui număr cât mai mare de beneficiari la finanţarea oferită prin acest program”, a declarat Laurențiu-Adrian Neculaescu, președintele AFM.

Noutățile pentru sesiunea din 2024 includ finanțarea instalațiilor de stocare a energiei electrice și creșterea subvenției de la 20.000 lei la 30.000 lei. „Am adus îmbunătățiri semnificative aplicației informatice dedicate programului”, a adăugat Neculaescu.

Înscrierea se va face în conformitate cu un calendar stabilit pentru diferite regiuni: pe 27 septembrie pentru Nord Vest, pe 30 septembrie pentru Centru, urmate de alte zile stabilite pentru restul regiunilor. Un buget total de 1.999.980.000 lei este alocat pentru întregul program.

Pentru a participa, solicitanții trebuie să completeze câmpuri predefinite și să încarce documentele necesare în aplicație. Înscrierea este limitată la o singură intrare per imobil și toate documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii.

Acest program urmărește să aducă instalațiile de panouri fotovoltaice în alte aproximativ 67.000 de gospodării, contribuind la utilizarea energiei verzi și reducerea costurilor facturii la energie electrică în România.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro