Reclamă

FCSB își începe parcursul în grupa extinsă a Europa League, întâlnind pe Arena Națională din București formația Rigas FS, campioana Letoniei. Meciul va avea loc joi seara de la ora 22:00, în fața a aproape 30.000 de spectatori.

Fundașul Risto Radunovic a declarat înainte de confruntare: „Suntem cu gândul la victorie”. Cu toate acestea, antrenorul Elias Charalambous a confirmat că FCSB va trebui să facă față absenței lui Ngezana din apărare, care nu este recuperat.

O premieră importantă va marca meciul de pe Arena Națională: fotbalul românesc va beneficia pentru prima dată de sistemul „goal-line”, o tehnologie menită să valideze golurile prin determinarea poziției mingii în raport cu linia porții.

RRA a relatat că această tehnologie constă în folosirea mai multor senzori montați la capetele terenului, aceștia având capacitatea de a stabili precis dacă mingea a trecut complet linia porții. Arbitrul central va primi înștiințarea instantaneu, pe ceasul său, oferind o indicație clară pentru finalizarea deciziei corecte.

Obiectivul sistemului „goal-line” (GLT) este de a sprijini arbitrii în luarea corectă a deciziilor referitoare la goluri, asigurând un meci echitabil și corect. Astfel, informațiile oferite de GLT sunt esențiale pentru confirmarea sau infirmarea validității unui gol.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro