Reclamă

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov a emis, între 16 și 25 septembrie, 14 autorizaţii pentru extragerea a 34 de exemplare de urs brun din fondurile de vânătoare ale judeţului, conform unei cote de prevenţie de 45 de exemplare stabilită prin lege. Informația a fost confirmată de directorul instituţiei, Ciprian Băncilă, conform surselor Agerpres.

Urșii vizați de această măsură de prevenție vor putea fi recoltați până la data de 31 decembrie, conform declarațiilor lui Băncilă. Printre gestionarii care au primit aprobările de mediu se numără mai multe asociații și organizații de vânătoare locale, inclusiv A.J.V.P.S. Brașov, A.V.P.S. Făgăraș, și A.V.P.S. Munţii Făgărașului, precum și câteva organizații silvice și asociații de vânătoare private.

Lista completă include: A.J.V.P.S. Braşov, A.V.P.S. Făgăraş, A.V.P.S. Munţii Făgăraşului, A.V.P.S. Rupea, A.V.P.S. Popilnica Dumbrăviţa, A.V.P.S. Făgetul Apaţa, A.V.P. Doripesco, Asociaţia Wild Hunt, A.V. Bârsa, A.C.P.O.D. Dopca, O.S al Oraşului Râşnov, R.PL.P. Kronstadt (municipiul Braşov-n.r.) O.S. Bucegi Piatra Craiului Ciucaş R.A., O.V. Şoimul.

Decizia de a permite recoltarea exemplarelor face parte dintr-o strategie de prevenție menită să gestioneze populația de urși din județ, bazată pe cote stabilite de legislația în vigoare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro