Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a convocat o ședință operativă la Palatul Victoria, joi, pentru a discuta măsurile necesare în sectorul românesc al Dunării, după ce meteorologii au avertizat asupra unui ciclon care va afecta România cu vreme extremă, vijelii și inundații.

Conform Biroului de presă al Guvernului, la întâlnire vor participa vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, secretarul de stat Raed Arafat, director al Departamentului pentru Situații de Urgență, Sorin Lucaci, director general al Administrației Naționale Apele Române, precum și reprezentanți ai Societății Hidroelectrica, Administrației Naționale de Meteorologie și Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Pe sectorul de la intrarea Dunării în România, debitul fluviului va atinge un maxim de 7.600 mc/s în următoarele cinci zile, conform prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ceea ce reprezintă dublul mediilor multianuale pentru lunile septembrie și octombrie.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că debitul maxim nu va depăși 8.000 de metri cubi pe secundă, iar vârful viiturii va fi atins între 30 septembrie și 1 octombrie. Totodată, ministrul a subliniat existența unui aport suplimentar de apă pe sectorul românesc al Dunării ca urmare a viiturilor pe râurile Jiu, Olt și Argeș-Vedea.

Fechet a asigurat că autoritățile sunt pregătite să gestioneze această situație provocată de ciclonul Ashley, punctând că, în momentul de față, nu se impune evacuarea populației din nicio localitate românească.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro