Reclamă

O femeie în vârstă de 38 de ani din București este în atenția autorităților pentru trafic de minori, după ce și-a obligat copiii să cerșească pe străzile capitalei. Ea a fost sprijinită în activitățile sale de un bărbat care a exploatat starea de vulnerabilitate a copiilor, forțându-i să aducă bani din cerșetorie.

De la începutul anului 2022, cei doi adulți au recurs la violență fizică și psihică pentru a-i determina pe copii să cerșească, a declarat un comunicat al Poliției Române. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti și procurorii DIICOT au efectuat cercetări în acest caz, documentând infracțiunile legate de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.

Conform investigațiilor, femeia și bărbatul, cu vârste de 38 și respectiv 26 de ani, ar fi forțat fiica și fiul femeii să cerșească în favoarea lor. Copiii, acum de 13 și 11 ani, au fost duși în diferite zone din București pentru a-și îndeplini sarcinile sub supravegherea directă a femeii și a partenerului său. „Polițiștii au constatat că femeia îi însoțea pe copii și menținea controlul asupra lor, atât personal, cât și prin intermediul bărbatului implicat.”

Încă o persoană, un minor de 16 ani, ar fi fost implicată în acest caz, impunând uneia dintre victime să cerșească în repetate rânduri. Pe 25 septembrie, în timpul unei percheziții, au fost ridicate mai multe probe care susțin acuzațiile.

Ca urmare a investigațiilor, procurorii DIICOT au dispus reținerea celor două persoane și au înaintat cazul către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, sugerând arestarea preventivă a indivizilor implicați.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro