Reclamă

Cancerul pulmonar rămâne cel mai des întâlnit tip de boală oncologică în rândul bărbaților din România. Apariția acestuia este favorizată de expunerea la substanțe nocive din aerul respirat, factorul major de risc fiind fumatul. Alte elemente care contribuie la dezvoltarea tumorilor maligne pulmonare includ poluarea aerului, expunerea profesională la substanțe chimice și inhalarea de particule radioactive.

Prof. Dr. Ioan Cordoș, medic primar chirurgie toracică, explică faptul că, de cele mai multe ori, tumorile pulmonare pot evolua fără a provoca simptome specifice o bună perioadă de timp.

Odată stabilit diagnosticul, tratamentul pentru cancerul pulmonar este definit de o comisie oncologică multidisciplinară, care ia în considerare particularitățile fiecărui pacient. În rândul pacienților cu boală localizată, în așa-zisele stadii operabile, chirurgia toracică este considerată o opțiune semnificativă. Totuși, în situațiile în care boala se extinde regional sau la distanță, tratamentul devine unul complex și multimodal, incluzând chimioterapia, imunoterapia și radioterapia, în funcție de specificul fiecărui caz.

Pentru prevenirea cancerului pulmonar, experții recomandă evitarea fumatului și reducerea expunerii la factorii de mediu nocivi. Este important ca populația să conștientizeze pericolele la care se pot expune și să adopte măsuri preventive adecvate.

Acest articol este susținut de SANADOR, mai multe informații pot fi găsite la www.sanador.ro.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro