Reclamă

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, la Digi24, că este necesară o lege care să specifice clar că anumite medicamente, dacă sunt consumate, interzic persoanelor să conducă vehicule. Conform lui Predoiu, actul normativ ar trebui elaborat de specialiști și Ministerul Sănătății, și ulterior adoptat de Parlament.

„Aici nu trebuie să mergem pe sfaturi. Aici o să mergem pe prevederi legale. Noi demult trebuia să avem o lege în vigoare care să spună – ai luat acest medicament, nu ai voie la volan. Nu ministrul de Interne face legea aceea, nu polițistul din stradă, nu șeful Poliției Române. Legea aceea trebuie făcută de Parlament, la propunerea Ministerului Sănătății. Să scrie în lege treaba aceasta”, a subliniat Predoiu. Acesta a fost întrebat ce sfaturi are pentru șoferii care consumă paracetamol, nurofen, spray nazal, sirop de tuse, Xanax sau alte antidepresive și riscă să iasă pozitivi la testul pentru droguri.

Ministrul a adăugat că „această lege trebuie gândită de specialiști, poate și unii dintre cei care au făcut lista respectivă, trebuie dezbătută, trebuie adoptată în Parlament și publicată în Monitorul Oficial”.

Declarațiile vin într-un context în care din ce în ce mai mulți șoferi sunt depistați pozitiv la teste de droguri, dar susțin că nu au consumat substanțe interzise, ci medicamente obișnuite, recomandate de medici sau eliberate fără rețetă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro