Reclamă

Armata israeliană a anunțat miercuri că a lovit 60 de ținte ale serviciilor de informații ale grupării Hezbollah în Liban, de unde mișcarea islamistă lansează rachete asupra teritoriului său. Conform declarațiilor oficiale, „avioanele de luptă au lovit 60 de ținte teroriste aparținând direcției de informații a Hezbollah”, distrugând centre de comandă și alte infrastructuri folosite de inamic.

În total, peste 280 de ținte ale grupării Hezbollah au fost lovite de către armata israeliană. „În urma numeroaselor proiectile trase din Liban de organizația teroristă Hezbollah, armata a lovit lansatoarele folosite pentru a trage proiectile, precum și alte ținte teroriste”, a precizat armata israeliană.

De la începutul săptămânii, Libanul a devenit scena unor atacuri intense, determinând peste 90.000 de persoane să-și părăsească locuințele. Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a înregistrat 90.530 de persoane strămutate, mulți dintre aceștia fiind forțați să se deplaseze a doua oară, conform Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Atacurile aeriene de luni asupra Libanului au provocat un număr de 558 de morți, marcat ca cel mai mare bilanț într-o singură zi de la sfârșitul războiului civil din țară, conform autorităților libaneze. Aceste atacuri au condus la un exod masiv al populației civile.

Ministrul libanez de Externe, Abdallah Rashid Bou Habib, a comunicat marți că numărul total al persoanelor strămutate se apropie de jumătate de milion, arătând amploarea crizei umanitare generate de aceste conflicte. Întreaga situație relevă tensiunile crescânde și impactul sever asupra comunităților afectate.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro