Reclamă

Un bărbat de 36 de ani, cetăţean bulgar, a fost reţinut de poliţiştii din judeţul Caraş-Severin, fiind acuzat de reclamarea falsă a unui furt de peste 20 de tone de cafea. În realitate, bărbatul a vândut cafeaua pentru suma de peste 55.000 de euro, în condițiile în care marfa era asigurată.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, „Ieri, 24 septembrie, poliţişti de la Poliţia Municipiului Caransebeş au reţinut pentru 24 de ore un cetăţean bulgar de 36 de ani, bănuit că în luna mai 2024, ar fi reclamat în mod fals furtul a peste 20 de tone de cafea, ambalată în 66 de paleţi, pe care i-ar fi transportat cu un ansamblu de vehicule, din Ungaria, cu destinaţia Bulgaria.”

Sesizarea falsă a fost făcută pe 2 mai 2024, când bărbatul a apelat numărul de urgență 112 raportând că, în noaptea precedentă, vehiculul încărcat cu cei 66 de paleți de cafea ar fi fost staționat într-o parcare din municipiul Caransebeș, unde dimineața ar fi constatat dispariția mărfii.

După inițierea cercetărilor, cazul a fost înregistrat inițial ca infracțiune de furt calificat. Totuși, documentele privitoare la activitatea infracțională au arătat că, în realitate, cetățeanul bulgar ar fi vândut cafeaua, evaluată la peste 55.300 de euro, unei alte persoane. Transportul ar fi fost efectuat de un alt ansamblu de vehicule, fără ca marfa să ajungă în județul Caraș-Severin.

Bărbatul va fi prezentat procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş, pentru dispunerea de măsuri legale adecvate.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro