Reclamă

Administrația Prezidențială va beneficia de o creștere a fondurilor cu aproximativ 7 milioane de lei pentru finalul anului 2024, aceasta fiind rezultatul unei rectificări bugetare aprobate recent de Guvern prin Ordonanță de Urgență.

Nu doar Administrația Prezidențială a primit alocări suplimentare. Ministerul Transporturilor a fost destinat să primească 5.4 miliarde de lei, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene 3.3 miliarde de lei, Ministerul Finanțelor 14.3 miliarde de lei, iar Casa Națională de Sănătate 11.3 miliarde de lei. Aceste informații au fost inițial dezvăluite de G4 Media și confirmate de documentele oficiale ale Ministerului Finanțelor.

Rectificarea bugetară survine în aceeași perioadă în care președintele Klaus Iohannis a participat la Summitul Organizației Națiunilor Unite de la New York, folosind un avion privat de lux. Potrivit BoardingPass, acesta a zburat cu un Gulfstream G550, operat de Global Jet Luxembourg, un avion pe care l-a utilizat și pentru alte călătorii, inclusiv în Washington, Emiratele Arabe Unite și în diverse țări din Africa.

În plus, Înalta Curte de Casație și Justiție a emis o decizie care va permite statului să înceapă recuperarea unei sume de 260.000 de euro de la președintele Klaus Iohannis.

Rectificarea bugetară recentă a distribuit fonduri adiționale către mai multe instituții, reflectând priorități naționale cheie, în timp ce alte dezvoltări legale și logistice au fost relevante pentru activitatea președintelui țării.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro