Reclamă

Papa Francisc a criticat miercuri Italia pentru rata scăzută a natalității, afirmând că țara merită „o bătaie” din cauză că mulți oameni aleg să adopte animale de companie în loc să devină părinți, conform agenției de presă ANSA, citată de Agerpres.

În cadrul audierii generale săptămânale de la Vatican, desfășurată sub egida fundației „Economia în viziunea lui Francisc”, Sanctitatea Sa a abordat preocupările legate de natalitate. „Văd că sunt şi câţiva copii aici: asta este ceva frumos, într-o cultură în care este privilegiat să ai câini mici sau pisici în loc de copii”, a afirmat suveranul pontif.

Papa Francisc a continuat spunând: „Trebuie să-i dăm Italiei o mică ‘bătaie’. Credeţi-mă: merită să vă petreceţi viaţa încercând să schimbaţi lumea în bine.”

De-a lungul pontificatului său, Papa a abordat de mai multe ori subiectul scăderii natalității, insistând asupra importanței creșterii numărului de copii în familii. De asemenea, suveranul a adus în discuție deseori opțiunile oamenilor de a avea animale de companie în loc de copii, critici pe care le-a formulat și cu alte ocazii.

Aceste comentarii vin în contextul unei îngrijorări mai largi cu privire la impactul social și economic al scăderii populației tinere, aspect care afectează nu doar Italia, ci și multe alte țări.

Subiectul natalității reprezintă o preocupare globală pentru liderii religioși și politicieni deopotrivă, iar Papa Francisc și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a vedea mai multe familii orientate către creșterea copiilor pentru un viitor mai bun.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro