Reclamă

Documentarul „Chaplin. Spirit of the Tramp”, regizat de Carmen Chaplin, nepoata legendarului actor Charlie Chaplin, va fi prezentat în premieră miercuri la Festivalul de Film de la San Sebastian, desfășurat între 20 și 28 septembrie. Documentarul explorează originile rrome ale celebrului actor, pornind de la o scrisoare descoperită în urmă cu mai bine de un deceniu, care dezvăluie că el s-ar fi născut într-o căruță a unei regine rrome în Birmingham, și nu în Londra, așa cum era cunoscut.

Scrisoarea îi aparţinea lui Jack Hill și îl acuza pe Charles Chaplin de minciună, afirmând astfel că acesta ar fi de origine rromă în proporție de un sfert. Această informație a stat mult timp ascunsă într-un sertar din casa lui Chaplin din Elveția. Actrița Carmen Chaplin mărturisește în film că bunicul ei îi spusese odată fiicei sale, Geraldine, că are un sfert origini rrome, dar fără alte detalii.

„Michael, tatăl meu, a fost întotdeauna fascinat de cultura ţigănească, de muzică, de oameni. Ştia instinctiv că avea în el ceva de ţigan, iar scrisoarea a trezit ceva în el”, a declarat Carmen Chaplin, explicând procesul de creare a documentarului. Documentarul este o coproducție internațională între Spania, Franţa, Marea Britanie și Țările de Jos, fiind scris inclusiv de regizoare, fiica lui Michael Chaplin.

Descoperirea originii rrome mai puternice a devenit o revelație pentru familie. „A însemnat mult pentru el să aibă sânge ţigănesc, la fel şi pentru mine, iar realizarea filmului a însemnat să onorez această cultură”, a mai spus Carmen Chaplin. Documentarul include și participarea unor nume cunoscute din lumea artistică, printre care actorul Johnny Depp și regizorul Emir Kusturica, dar și muzicieni și artiști de origine rromă, cum ar fi Lita Cabellut și dansatorul Farruquito.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro