Reclamă

Zeci de pacienți bolnavi de cancer, care călătoresc sute de kilometri pentru a ajunge la Institutul Oncologic București, au fost trimiși acasă din cauza lipsei de medicamente necesare tratamentului lor. Reprezentanții spitalului susțin că fondurile alocate de Casa de Sănătate București sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor unității medicale.

La începutul lunii septembrie, Institutul Oncologic București a solicitat 10 milioane de lei pentru achiziționarea medicamentelor, însă până pe 24 septembrie au primit mai puțin de jumătate din suma cerută. Angajații spitalului încearcă să efectueze achizițiile necesare cât mai repede.

Pe 25 septembrie, pacienții cu cancer pulmonar veniți la spital pentru tratament au fost nevoiți să plece acasă fără a-l primi, deoarece medicamentația nu era disponibilă. Mulți dintre aceștia parcurg distanțe mari din diverse regiuni ale țării pentru a se trata la cel mai mare spital oncologic din România.

Pentru a ameliora situația, Institutul Oncologic a solicitat sprijinul Spitalului Universitar de Urgență Elias, obținând medicația necesară pentru 10 pacienți. Totuși, această problemă nu este nouă pentru Institutul Oncologic București.

Digi24 a raportat că săptămâna trecută au lipsit mai mult de zece medicamente, care între timp au fost achiziționate, dar nu în cantități suficiente, iar acum lipsesc altele pentru tratarea cancerului pulmonar. Stocurile sunt epuizate și, din cauza fondurilor insuficiente, medicii nu pot menține un stoc tampon.

Situația este grav resimțită de pacienți și medici, care subliniază că fiecare zi de întârziere a tratamentului poate avea consecințe fatale pentru unii bolnavi. Se așteaptă ca achiziționarea medicamentelor să se efectueze cât mai curând posibil.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro