Reclamă

Garda de Coastă a Statelor Unite a făcut publice imagini cu recuperarea submersibilului Titan, continuând astfel investigațiile asupra imploziei vehiculului în timpul coborârii către epava Titanicului.

Tragedia a avut loc în iunie anul trecut, la o adâncime de aproximativ 3.800 de metri, rezultând în pierderea vieții celor cinci persoane aflate la bord. Printre victime s-au numărat și proprietarul Titan care pilota nava, alături de patru clienți care plătiseră 250.000 de euro fiecare pentru această expediție fatală.

Imaginile de pe fundul mării au fost dezvăluite în cadrul unei audieri, iar epava submersibilului a fost recuperată cu ajutorul unui vehicul operat de la distanță, pentru a fi supusă analizelor detaliate.

Martori implicați în anchetă au declarat că submersibilul a pornit în expediție prezentând deja mai multe defecțiuni, ceea ce a ridicat întrebări suplimentare privind siguranța și pregătirea vehiculului pentru o astfel de misiune.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro