Reclamă

Mai multe fragmente de dronă rusească de tip Geran 2 au fost găsite marți în afara perimetrului locuit al comunei Plauru, județul Tulcea, de echipe ale Ministerului Apărării și Serviciului Român de Informații (SRI). Aceste fragmente au fost ridicate pentru expertizare, conform comunicatului Ministerului Apărării, citat de News.ro.

„Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au continuat acțiunile de căutare a unor eventuale fragmente de dronă căzute pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate, în ultimele săptămâni, de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina”, se menționează în comunicatul de marți.

Specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SRI au cercetat o zonă situată la sud de localitatea Plauru, unde s-a semnalat existența unor fragmente de dronă. Această arie nu afectează infrastructura locală, fiind în afara perimetrului locuit al comunei.

Prin investigațiile efectuate, s-a stabilit că fragmentele provin de la o dronă de tip Geran 2, aparținând Federației Ruse. „Acestea au fost ridicate în vederea expertizării, conform procedurilor legale”, asigură sursa citată.

Ministerul Apărării Naționale a reiterat un mesaj ferm de condamnare a atacurilor desfășurate de Rusia împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din Ucraina, calificându-le drept nejustificate și una dintre cele mai evidente încălcări ale normelor de drept internațional.

În acest context, rămâne deschisă problematica securității și integrității teritoriului românesc, autoritățile fiind vigilente în privința acestor amenințări externe, fără a afecta însă siguranța comunităților locale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro