Reclamă

Comandantul român de cursă lungă, Marius Manuel Rădulescu, a fost decorat cu distincţia „Curaj şi profesionalism” pentru salvarea unui cetăţean australian aflat în derivă pe mare. Incidentul s-a desfășurat pe 20 septembrie, în condiții de mare cu grad de intensitate 3-4 și vânt moderat, conform relatărilor News.ro.

Într-un comunicat emis de Sindicatul Liber al Navigatorilor, este subliniat că Marius Manuel Rădulescu a executat o acțiune salvatoare neobișnuită în timp ce comanda nava port-container Hyundai Privilege, aflată în drum spre portul Brisbane. La ora 16:40, în timpul unei rutine maritime aparent normale, ofițerul de cart a observat o bărcuță în derivă având la bord o persoană în pericol.

Prin apropierile succesive, nava a ajuns lângă bărcuța galbenă, reușind să salveze naufragiatul. „Cetăţeanul australian Harley McMahon, afectat sever de hipotermie și șoc, a fost ridicat la bordul navei Hyundai Privilege. Comandantul Rădulescu a coordonat personal acordarea primului ajutor, asigurându-i siguranța pe marină”, se arată în comunicatul sindicatului.

După stabilizarea stării cetățeanului, acesta a fost transferat în siguranță pe o şalupă a Poliţiei pe Apă. Ulterior, nava Hyundai Privilege și-a continuat călătoria spre Brisbane fără alte incidente.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro