Reclamă

Pinguinul Pesto, un pui de pinguin regal supraponderal, a devenit o senzație virală pe Internet, atrăgând chiar atenția cântăreței Katy Perry. Născut în luna ianuarie, la doar 200 de grame, Pesto a ajuns acum să cântărească 22,5 kg și să fie de peste o sută de ori mai mare decât la naștere.

Pesto, crescut într-un acvariu popular din Australia, a atras milioane de fani din întreaga lume, mulți vizitând Sea Life Aquarium din Melbourne special pentru a-l vedea. Pinguinul s-a distins între restul pinguinilor regali datorită blănii sale ciocolatii și naturaleții sale pufoase, crescând într-o vedetă în rândul admiratorilor online.

Jacinta Early, biolog marin și angajat al acvariului, explică dimensiunea impresionantă a lui Pesto ca fiind o combinație între gene și o alimentație bună. Ea spune că pinguinul are un apetit sănătos, consumând până la 30 de pești pe zi, dar subliniază că majoritatea greutății sale este dată de puful său abundent, care urmează să se piardă pe măsură ce crește.

În ciuda dimensiunilor sale, Pesto este descris ca un pinguin social și drăgălaş, cu o personalitate care îl face atât favorizat de personalul acvariului, cât și de vizitatorii internaționali. Olivia Wilson, manager al programului reporterilor care relatează despre Pesto, a adăugat că faima acestui pinguin este comparabilă cu marile evenimente din Melbourne, cum ar fi finala Ligii de fotbal din Australia.

Pesto a reușit să capteze o audiență globală estimată la 5 miliarde de persoane, conform afirmațiilor Oliviei Wilson, depășind popularitatea unui alt animal de Internet, puiul de hipopotam pigmeu Moo Deng. Faptul că a devenit o atracție preferată pe Internet subliniază cât de multă dragoste a generat acest pinguin adorabil.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro