Reclamă

Autoritățile din Boston au arestat un suspect în legătură cu o crimă petrecută acum 35 de ani, rezolvând astfel un caz neelucidat din 1988. James Holloman a fost arestat joi, după corelarea rezultatelor ADN ale salivei sale cu probe de la locul crimei.

Victima, Karen Taylor, o tânără mamă de 25 de ani din Roxbury, Boston, a fost ucisă brutal în apartamentul său. Aceasta a fost înjunghiată de 15 ori, fiind descoperită de mama sa, care a intrat în locuință prin spate, alertată de telefonul nepotului său. Procuratura județului Suffolk a raportat că în ziua crimei, copilașul lui Taylor, de trei ani, a răspuns la telefon și a spus că mama sa „doarme și nu poate fi trezită”.

Procurorul Lynn Feigenbaum a prezentat în cursul audierii de săptămâna trecută dovezi cum că zgârieturile de pe mâna lui Taylor se potrivesc cu ADN-ul lui Holloman, iar acesta mai este găsit și pe o țigară și o mânecă de hanorac descoperite la locul crimei.

Apărătorul lui Holloman și-a exprimat scepticismul cu privire la asocierea ADN-ului clientului său cu evenimentele din 1988. În ciuda protestelor, procurorii au cerut ca Holloman să rămână reținut fără cauțiune. Această cerere vine după decenii de așteptare a rudelor victimei, care acum speră la o rezolvare.

Kevin Hayden, procurorul districtual al comitatului Suffolk, a elogiat eforturile depuse de detectivi și procurori, subliniind importanța utilizării științei moderne în rezolvarea cazurilor vechi: „Este o oportunitate pentru familia lui Karen Taylor de a obține răspunsuri după atâția ani”.

Următorul termen în procesul lui Holloman va avea loc pe 29 octombrie, autoritățile continuând investigațiile pentru a aduce justiție în acest caz.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro