Reclamă

Continuarea celebrului film Gladiator din 2000, în care Russel Crowe a cucerit publicul, aduce în prim-plan pe Paul Mescal în rolul lui Lucius, fiul Lucillei și nepotul lui Commodus, interpretat inițial de Joaquin Phoenix. Conform Variety, acțiunea noii pelicule, regizată de același Ridley Scott, se plasează la câțiva ani după evenimentele din primul film. Lucius trăiește acum ca adult tânăr în Numidia, nordul Africii, loc în care Lucillea l-a trimis din copilărie. Însă evoluția firului narativ îl readuce pe Lucius în ringul gladiatorilor din Roma, unde își face noi dușmani și se reîntâlnește cu mama sa.

Din distribuția impresionantă fac parte Pedro Pascal, care îl va interpreta pe Marcus Acacius – un general roman instruit de Maximus Decimus Meridius, Denzel Washington în rolul lui Macrinus – un puternic și bogat proprietar de gladiatori, și Joseph Quinn și Fred Hechinger în rolurile împăraților gemeni ai Romei.

Ridley Scott susține că filmul va conține „cea mai mare secvență de acțiune” pe care a realizat-o vreodată, menționând că va depăși scenele din Napoleon, un alt film cu Joaquin Phoenix. Scott, cunoscut pentru pelicule emblematice precum Alien, Blade Runner, Kingdom of Heaven și The Martian, a devenit fan al lui Mescal după ce l-a urmărit în Normal People. Alegerea a fost rapidă, discuțiile dintre cei doi fiind scurte, însă convingătoare pentru regizor.

Actoria lui Mescal a fost suficient de impresionantă încât Pedro Pascal să-i acorde porecla „Brick Wall Paul” pe platouri, remarcându-i transformarea fizică și forța impunătoare. „Să te confrunți cu cineva atât de în formă, atât de talentat și atât de tânăr, este brutal, omule”, a spus Pascal cu referire la duelurile lor fictive din arenă.

Mult așteptatul film Gladiator 2 este programat să fie lansat pe 22 noiembrie, readucând pe marile ecrane povestea plină de suspans și acțiune ce va continua să fascineze generații.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro