Reclamă

Vremea va fi imprevizibilă în România în perioada 23 septembrie – 6 octombrie, anunță meteorologii, cu fluctuații semnificative ale temperaturilor de la o zi la alta. Prognoza indică că media temperaturilor maxime va începe cu aproximativ 27 de grade, dar pe 25 septembrie se va înregistra o scădere de 3…4 grade. După două zile de încălzire, pe 27 septembrie, media maximelor va atinge 30 de grade. Până la sfârșitul lunii septembrie va avea loc o răcire semnificativă, urmată de o creștere treptată a temperaturilor, maximele ajungând la 23 de grade. Minimele vor crește în prima săptămână, cu o medie de 16 grade, dar vor scădea între 29 septembrie și 2 octombrie până la 7…8 grade, crescând apoi din nou la 9…11 grade.

Vor fi averse în zilele de 24 și 25 septembrie și din nou între 28 și 30 septembrie, dar probabilitatea de ploaie va scădea în următoarea săptămână. În prima parte a perioadei, maxima va ajunge aproape de 29 de grade pe 27 septembrie, iar minima poate scădea la 19 grade pe 29 septembrie. Spre finalul acestei perioade, maximele vor ajunge la 21…23 de grade. Minimele vor crește de la 10 grade la 16 grade, dar apoi vor scădea din nou înainte de a reveni la 10…12 grade.

Până spre sfârșitul primei săptămâni regimul termic va fi în creștere, media maximelor între 24 și 28 de grade și a minimelor de la 10 la 15 grade. În perioada următoare se va răci accentuat, cu medii maxime și minime scăzând până la 23…24 de grade pentru maxime și la 13…14 grade pentru minime. Aversele sunt așteptate în special în jurul datei de 25 septembrie și între 28 și 30 septembrie, cu probabilitatea mai redusă în prima săptămână din octombrie.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro