Reclamă

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat caracterul „inacceptabil” al oricărei încheieri a războiului ruso-ucrainean care să fie în detrimentul Ucrainei, într-un interviu pentru publicația New Yorker. Acesta a criticat planul de pace propus de senatorul american JD Vance, care colaborează cu Donald Trump în campania sa pentru funcția de vicepreședinte, catalogându-l drept „prea radical”.

JD Vance a sugerat o posibilă strategie pe care administrația Trump ar putea să o adopte pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, aceasta fiind crearea unei „zone demilitarizate” în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia. Zelenski a respins ferm această idee, susținând: „Ideea că lumea ar trebui să pună capăt acestui război în detrimentul Ucrainei este inacceptabilă”. El a adăugat că nu consideră abordarea lui Vance ca fiind un plan real de pace.

Zelenski a comentat despre potențiala politică internațională a planului, menționând că o astfel de idee ar putea conduce la un conflict global: „Nu iau în serios ce spune Vance pentru că, dacă acesta ar fi planul, America s-ar îndrepta spre un conflict global care ar include Israelul, Libanul, Iranul, Taiwanul, China și multe alte țări africane. O astfel de abordare ar transmite un semnal care ar legitima regula: am venit, am cucerit, acum ce am cucerit e al meu”.

Conform publicației The Guardian, Zelenski a afirmat că Donald Trump nu deține soluția pentru a pune capăt războiului din Ucraina, în ciuda faptului că fostul președinte american consideră că are un plan eficient.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro