Reclamă

Luis Armando Albino, răpit în 1951 la vârsta de 6 ani dintr-un parc din California, a fost regăsit după mai mult de șapte decenii, grație unui test ADN și unor documente vechi, relatează The Guardian. Cu ajutorul nepoatei sale, Alida Alequin, și al autorităților, Albino a fost localizat pe coasta de est a Statelor Unite, unde își trăise viața ca pompier pensionar și veteran al Marinei americane, fără a-și cunoaște adevărata identitate.

Nepota sa, Alida Alequin, împreună cu poliția, FBI și departamentul de justiție, a reușit să îl găsească pe unchiul său, reunindu-l cu familia sa originară din California în luna iunie. Potrivit Alequin, eforturile îndelungate și nădejdea nu au fost în zadar, reușind să păstreze vie memoria lui Albino în inima familiei.

Detaliile povestii au început în februarie 1951, când o femeie l-a ademenit pe Albino în vârstă de 6 ani dintr-un parc din West Oakland, promițându-i bomboane. Femeia l-a răpit pe copilul născut în Puerto Rico și l-a dus pe coasta de est, unde a fost crescut de un cuplu ca și copilul lor.

Albino, care fusese dat dispărut timp de peste 70 de ani, a fost mereu prezent în inimile membrilor familiei sale, spune Alequin. Mama sa, care a decedat în 2005, nu și-a pierdut niciodată speranța că fiul ei trăiește. Eforturile susținute ale nepotului său de a-și găsi unchiul au fost recunoscute de poliția din Oakland, care a declarat că „au jucat un rol esențial în găsirea unchiului ei”.

În interviurile acordate, nepoata sa a relatat momentul emoționant al reîntâlnirii: „Unchiul m-a îmbrățișat și a spus ‘Mulțumesc că m-ai găsit’ și mi-a dat un sărut pe obraz.” Oficialii și membrii familiei nu au făcut publice locația actuală a lui Albino.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro