Reclamă

Cântăreaţa Janet Jackson a stârnit controverse după un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, în care a discutat despre alegerile prezidențiale din SUA. Întrebată despre posibila victorie a candidatei democrate Kamala Harris, Jackson a citat informații false privind originea rasială a acesteia.

Janet Jackson a declarat: „Ştiţi ce se spune? Ea nu este de culoare, asta am auzit, că este indiană”. Ea a continuat: „Tatăl ei este alb, asta mi s-a spus. Nu am urmărit știrile de câteva zile, dar mi s-a spus că au descoperit că tatăl ei este alb”, a adăugat artista, fără a preciza sursa acestor afirmații. Declarațiile cântăreței au fost relatate de News.ro.

Pe rețelele de socializare, numeroși fani ai lui Janet Jackson și-au exprimat dezamăgirea față de răspândirea unor astfel de informații, mai ales având în vedere apropierea alegerilor prezidențiale. „Aţi avut ocazia să susţineţi o femeie de culoare puternică şi mândră şi nu aţi făcut-o. Este greu de văzut pentru cineva care ți-a fost fan dintotdeauna”, a scris un utilizator pe Instagram. Un alt fan pe X a subliniat: „Janet Jackson este una dintre cele mai influente persoane din istoria muzicii. Este pur și simplu iresponsabil din partea ei să repete ceva ce a „auzit” și pe care detractorii ei îl folosesc împotriva lui Kamala (…) Mai sunt mai puțin de 50 de zile până la alegeri. Trebuie să vorbim mai inteligent”.

Zvonul privind originile lui Kamala Harris a fost de multe ori vehiculat de Donald Trump, însă este complet nefondat. Harris are origini indiene prin mama sa, Shyamala Gopalan, și jamaicane prin tatăl ei, Donald J. Harris, născut în Saint Ann’s Bay, dar care s-a stabilit pentru studii în SUA.

Ulterior, un bărbat pe nume Mo Elmasri a emis scuze în numele cântăreţei: „Janet Jackson ar dori să clarifice comentariile sale recente. Ea recunoaşte că declarațiile sale cu privire la identitatea rasială a vicepreședintei Kamala Harris s-au bazat pe informații eronate”. Cu toate acestea, reprezentanții lui Janet Jackson au clarificat pentru Variety că scuzele nu au fost făcute de managerul ei și nici nu au fost autorizate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro