Reclamă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri seară că nu a primit încă ‘permisiunea’ din partea Washingtonului și a Londrei pentru a utiliza rachete cu rază lungă împotriva unor ținte din Rusia. În același timp, orașele din Ucraina rămân sub asediul bombardamentelor ruse. Atacul din Krivoi Rog de vineri noapte a provocat moartea a trei persoane, printre care un băiat de 12 ani.

‘Nici America, nici Regatul Unit nu ne-au dat permisiunea să utilizăm aceste arme pe teritoriul Rusiei, împotriva oricărei ținte și la orice distanță’, a spus Zelenski unor ziariști, printre care și o echipă a AFP. ‘Cred că le este teamă de escaladare’, a menționat acesta.

Cuvintele lui Zelenski au fost făcute publice sâmbătă, după ce au fost sub embargou de vineri. În același context, Zelenski a subliniat că sprijinul militar acordat de aliați ‘s-a accelerat de la începutul lui septembrie și ne bucurăm. Îl simțim’.

Între timp, atacurile asupra orașului Krivoi Rog au fost devastatoare. Conform declarațiilor autorităților locale transmise de dpa și preluate de Agerpres, cel puțin trei persoane și-au pierdut viața, iar alte trei au fost rănite. Rachetele folosite de forțele ruse au fost de tip Iskander-M și alte rachete ghidate.

Atacurile au dus la distrugerea mai multor case, după cum ilustrează imaginile difuzate de guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak, pe Telegram. Krivoi Rog, un oraș industrial, a devenit o țintă frecventă în cadrul conflictului început în februarie 2022.

Raidurile aeriene rusești au lovit mai multe regiuni din Ucraina în noaptea de vineri spre sâmbătă. Apărarea antiaeriană ucraineană a interceptat cinci rachete și 11 drone din totalul de 25 de atacuri, conform informațiilor oficiale puse la dispoziție.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro