Reclamă

Președintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat sâmbătă că inițiativa PNL care ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare nu ar fi fost propusă fără a exista o necesitate legislativă reală. Declarația sa vine ca răspuns la afirmația liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a susținut că nu este nevoie de modificare legislativă pentru această candidatură.

Ciucă a recunoscut că subiectul nu este domeniul său de expertiză și că va căuta sfatul juriștilor din partid pentru a clarifica situația. „Nu am cunoştinţele necesare pe acest domeniu. O să discutăm cu juriştii noştri, cu specialiştii noştri şi o să verificăm dacă este aşa. Din ce ştiu în momentul de faţă, pentru că nu cred că se ieşea cu un astfel de demers, dacă exista această posibilitate. Dar o să verificăm”, a declarat liderul PNL.

Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, la rândul său, declarații de la Cluj, menționând că, potrivit unei prime analize, nu ar fi necesară legislație adițională pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să candideze la alegeri parlamentare. “Vom reuni Biroul Permanent Naţional în ziua de luni, pentru a lua o decizie împreună cu colegii mei, cum este corect. Pe drum, împreună cu domnul vicepremier, ne-am uitat foarte atent şi la observaţiile Consiliului legislativ şi am dat în lucru la specialiştii noştri, care au expertiză, să ne facă şi ei astăzi un punct de vedere. La prima vedere (…) nu este nevoie de legislaţie suplimentară ca domnul preşedinte, dacă îşi doreşte să candideze, să candideze”, a precizat Ciolacu.

Demersurile PNL și PSD pe acest subiect urmează să fie clarificate în zilele următoare, după consultarea cu juriștii și specialiștii din ambele partide. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu și-au exprimat amândoi intenția de a urma în totalitate sfatul experților în drept privind acest subiect, pentru a evita orice neclarități legislative în privința unei posibile candidaturi a președintelui Klaus Iohannis.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro