Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns ironiilor președintelui PNL, Nicolae Ciucă, după ce acesta l-a acuzat public că nu a fost prezent la o întâlnire importantă cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Întâlnirea avea ca temă ajutoarele pentru victimele inundațiilor. Ciolacu a subliniat că se afla într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și a subliniat că Nicolae Ciucă ar fi trebuit să fie atent la agenda publică a premierului.

Întrebat sâmbătă despre reacția lui Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a reafirmat că întâlnirea sa cu Ursula von der Leyen a fost discutată și coordonările necesare au fost realizate. „Îmi pare rău de postarea domnului Ciucă, dânsul știe foarte bine, doar trebuia să fie atent la agenda mea publică. Am avut CSAT. Mai mult, pentru că m-ați întrebat, am avut o discuție cu președinta Von der Leyen când se deplasa spre Polonia. Am avut normal o discuție cu prim-ministrul Poloniei și nu în ultimul rând am avut o discuție cu cancelarul Nehammer. Deci ne-am coordonat. A fost invitat și premierul Cehiei. Am mers la CSAT și am continuat totuși să coordonez împreună cu vicepremierul Cătălin Predoiu”, a declarat Ciolacu conform News.ro.

Premierul a exprimat, de asemenea, îndoieli cu privire la faptul că postarea de pe Facebook a fost redactată personal de Nicolae Ciucă. „Eu nu cred că domnul Nicolae Ciucă a scris acea postare. Asta este părerea mea personală. (…) Nu i-a fost spart contul, dar fiecare dintre noi avem niște colaboratori”, a explicat Ciolacu.

În postarea sa, Nicolae Ciucă a subliniat că președinta Comisiei Europene s-a întâlnit cu premierii din Polonia, Cehia, Austria și Slovacia pentru a discuta alocarea celor 10 miliarde de euro destinate regiunii și că România nu a fost reprezentată de premierul Ciolacu la această întâlnire „crucială”. Ciucă susține că Marcel Ciolacu are de dat explicații românilor afectați de inundații pentru lipsa sa de la întâlnire.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro