Reclamă

Italia a implementat o inițiativă turistică inedită prin lansarea platformei Italea, destinată celor cu origini italiene pentru a-și redescoperi strămoșii. Această platformă, dezvoltată de Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Italia, își propune să sprijine fiecare etapă a călătoriei de redescoperire, oferind servicii în patru limbi, după cum a declarat Giovanni Maria De Vita, consilier din cadrul ministerului.

Potrivit datelor, aproximativ 60 până la 80 de milioane de persoane din întreaga lume pot revendica descendență italiană. Pentru a veni în ajutorul acestora, platforma Italea colaborează cu experți în genealogie, designeri de turism și ghizi turistici, având filiale în toate cele 20 de regiuni ale Italiei. De la lansare, site-ul a înregistrat deja peste 75.000 de înscrieri, conform afirmațiilor lui De Vita.

Consilierul a menționat că, înainte de pandemie, turismul de rădăcini reprezenta între 10 și 15% din totalul turismului în Italia. Deși datele pentru anul 2023 nu sunt încă definitive, se estimează o creștere semnificativă de până la 11% față de 2019. În acest context, Italia a desemnat anul 2024 drept ‘anul turismului rădăuțean în lume’, incluzând lansarea platformei Italea și organizarea a numeroase evenimente culturale în peste 800 de orașe mici din întreaga țară.

Italea oferă resurse online valoroase și sugestii către alte site-uri genealogice ca FamilySearch.org și „Portale Antenati”, ce conțin registre civile italiene. Platforma este promovată totodată în orașe precum New York, Toronto, Montevideo, São Paulo și Melbourne.

Inițiativa este proiectată nu doar să ajute la găsirea rădăcinilor, ci și să stimuleze turismul cultural și de istorie familială, întărind legăturile personale și identitare ale celor care se identifică cu trecutul italian.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro