Reclamă

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat recent că trăirea în concubinaj este un „păcat greu” și îi împiedică pe oameni să „urce spre cer”. Aceste afirmații au fost făcute într-o emisiune la un post de radio, în contextul în care o enoriașă care a trăit în concubinaj i-a cerut un canon spiritual. „Am stat patru ani în concubinaj. Vreau să-mi daţi un canon! Acum suntem cununaţi”, a transmis femeia.

ÎPS Teodosie a răspuns că enoriașa trebuie să se căiască pe parcursul întregii vieți pentru perioada de patru ani cât a trăit astfel. „Toată viaţa de acum înainte să fiţi într-o căinţă pentru cei patru ani! Pentru că atunci aţi fost în slujba celui rău, pentru că aţi stat în patima desfrâului. Toate patimile au ca stăpân al lor pe cel viclean, de aceea, acum căiţi-vă şi răscumpăraţi acest păcat greu, că dacă nu-l răscumpăraţi acesta nu vă lasă să urcaţi spre cer”, i-a spus el, după cum relatează News.ro.

În cadrul aceleiași emisiuni, ÎPS Teodosie a mai vorbit despre puterea rugăciunii. Arhiepiscopul a susținut că zeci, chiar sute de femei care nu aveau nicio șansă medicală de a avea copii au fost binecuvântate cu urmași după ce s-au rugat la mănăstirea Sfântul Dionisie și Sfântul Efrem cel Nou din județul Constanța. „Multe femei au primit sentinţă de la medicii care le-au consultat, de specialitate, şi le-au spus: nu vă mai osteniţi, nu puteţi să aveţi copii niciodată. Am auzit că dacă te rogi la Sfântul Efrem mereu, insistent, şi la Maica Domnului, se poate contrazice această sentinţă”, a declarat arhiepiscopul la Radio Dobrogea.

ÎPS Teodosie a îndemnat cuplurile ce își doresc copii să-și păstreze credința și să își intensifice rugăciunile. Împărtășind experiențele celor care au reușit să devină părinți împotriva diagnosticului medical, arhiepiscopul Tomisului a reiterat importanța rugăciunii în viața oamenilor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro