Reclamă

În primele opt luni ale anului 2024, polițiștii de frontieră au depistat 2.837 de cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, conform unui raport al Poliției de Frontieră. Aproximativ 1.857 dintre aceștia au fost descoperiți pe sensul de ieșire din țară, și 980 pe sensul de intrare.

Totodată, raportul relevă o creștere semnificativă a numărului cetățenilor ucraineni care au încercat să intre ilegal în România, explicația oferită fiind contextul din Ucraina și modificările legislației privind înrolarea în armată. Se estimează că circa 9.500 de cetățeni ucraineni au încercat să intre ilegal în țară, mulți dintre aceștia devenind ulterior solicitanți de protecție temporară sau azil.

În aceeași perioadă, polițiștii de frontieră au constatat aproximativ 26.800 de fapte ilegale. Cele mai multe infracțiuni s-au înregistrat în domeniul migrației ilegale, depășind 8.000 de cazuri, urmate de fals și uz de fals. Polițiștii au aplicat amenzi totale în valoare de 11.500.000 lei, majoritatea sancțiunilor fiind la frontiera cu Republica Moldova.

Pe lângă provocările legate de migrație, polițiștii de frontieră au reținut în vederea confiscării 1.750.000 pachete țigări, 6,3 tone de tutun și alte bunuri contrafăcute. De asemenea, au fost descoperite 245 kilograme de canabis, 40 kilograme de amfetamină și alte stupefiante.

Frontierele României au fost tranzitate de peste 40 milioane persoane, prima parte a anului, cu cea mai frecventată graniță fiind cea cu Ungaria. Aproximativ 12.150.000 mijloace de transport au trecut prin punctele de control. ști, iar poliția a raportat și descoperirea a 222 autovehicule, care erau semnalate furate, iar printre persoanele implicate se regăsesc cetățeni din diverse state europene.

În domeniul braconajului piscicol, polițiștii de frontieră au constatat 336 infracțiuni și au aplicat 781 de sancțiuni. În plus, au fost reținute echipamente de pescuit și aproximativ 3,5 tone de pește.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro