Reclamă

Duminică, un incendiu a izbucnit într-un cămin al Universității Politehnice din București, conform informațiilor furnizate de Edupedu.ro. Mai mulți studenți care se aflau în clădire s-au autoevacuat rapid, iar din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Incendiul a izbucnit la etajul 3 al căminului P22, însă camera afectată nu era locuită de studenți.

Până la acest moment, cauza incendiu nu a fost confirmată de autorități, însă Mara Maier, purtătoarea de cuvânt a universității, a declarat pentru Edupedu.ro că este posibil ca focul să fi fost provocat de un aparat electrocasnic vechi, utilizat de studenți. Potrivit acesteia, „Incendiul s-a produs într-o cameră a căminului P22 din Splaiul Independenței, pe o suprafață de 10 mp. Au fost luate măsuri pentru stingerea incendiului și pentru a limita propagarea. De asemenea, menționăm că fumul rezultat în urma arderii s-a propagat și la nivelul holului de acces către camere. Nu au fost persoane rănite, iar incendiul a fost localizat în aproximativ 10 minute.”

În jurul orei 12:00, incendiul a fost stins, după intervenția decisivă a echipelor de urgență care au mobilizat cinci autospeciale de stingere, șase ambulanțe SMURD și o autoscară, conform declarațiilor locotenent-colonelului Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Acest incident aduce din nou în discuție problemele legate de securitatea la incendiu în căminele studențești construite înainte de 1990, despre care conducerea Politehnicii și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au declarat anterior că nu necesită autorizații specifice. În București, au fost emise 24 de avize sau autorizații pentru cămine, dintre care doar două pentru clădirele aparținând Politehnicii din capitală.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro