Reclamă

Incidente violente au marcat meciul dintre FCSB și Petrolul Ploiești din Superligă, disputat sâmbătă seară, când suporterii echipei oaspete au intrat în conflict cu jandarmii. Potrivit Jandarmeriei Capitalei, forțele de ordine au fost nevoite să utilizeze gaze lacrimogene pentru a controla situația.

Într-un comunicat emis sâmbătă, Jandarmeria a explicat că un grup de aproximativ 30 de suporteri ai Petrolului, veniți la stadion târziu, au forțat dispozitivul de securitate la intrare. Aceștia au invocat faptul că riscă să piardă începutul meciului, care a avut loc la ora 21:30. „La debutul partidei de fotbal, un grup de aproximativ 30 de suporteri ai echipei oaspete, care nu au venit din timp la stadion, pentru a se evita aglomeraţia pe timpul accesului, au forţat dispozitivul de jandarmi, sub pretextul că nu vor vedea începutul meciului,” a declarat Jandarmeria.

Tensiunile au crescut când alți fani, aflați deja în stadion, au încercat să părăsească incinta pentru a susține acțiunile celor din afară, exercitând presiune asupra dispozitivului de jandarmi. Ca răspuns, forțele de ordine au folosit pulverizatoare cu substanțe lacrimogene pentru a circula mulțimea și a preveni o escaladare a conflictului. „Pentru a evita degenerarea situaţiei şi alimentarea unei stări conflictuale, jandarmii au folosit pulverizatoarele cu substanţă iritant-lacrimogenă din dotare,” a precizat aceeași sursă.

Jandarmeria Capitalei, împreună cu organizatorii meciului, recomandă permanent ca participanții să ajungă devreme la evenimentele sportive, evitând astfel aglomerația și situațiile tensionate la punctele de acces. „Subliniem faptul că acest tip de comportament este o tactică folosită frecvent de anumite galerii, pentru a pune presiune pe forţele de ordine, în încercarea de a evita controlul corporal riguros pe care îl face societatea specializată de protecție și pază,” a adăugat Jandarmeria.

Partida disputată la ora 21:30 a fost parte din etapa a zecea a Superligii, confruntarea dintre FCSB și Petrolul fiind una așteptată de fanii ambelor echipe. Tensiunile de sâmbătă se adaugă unui istoric de incidente similare, în locuri unde comportamentele agresive au perturbat desfășurarea spectacolului sportiv.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro