Reclamă

Forțele armate ucrainene au lovit două depozite rusești de rachete în cursul nopții de vineri, au relatat surse ucrainene și rusești. Unul dintre depozite se află aproape de locația celui din Toropets, regiunea Tver, care a fost distrus în totalitate cu trei zile înainte. Cel de-al doilea depozit a fost atacat în regiunea Krasnodar, situată în estul Mării Negre.

Explozia de la Tihorețk, regiunea Krasnodar, a fost de proporții uriașe, conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale. Totodată, o sursă ucraineană cunoscută sub numele de Special Kherson Cat a menționat că raportul Casei Albe subliniază prezența rachetelor nord-coreene în acest depozit .

Sateliteler Nexta au publicat imagini care indică faptul că munițiile depozitate în aer liber erau pregătite pentru transport către linia frontului. Urmările exploziei, inclusiv un nor înalt de fum, sunt vizibile de la mari distanțe.

La rândul său, atacul asupra celui de-al doilea depozit, situat în apropierea celui din Toropets, a cauzat incendii care au fost detectate de senzorii sateliților NASA FiRMS.

Noile lovituri ale forțelor ucrainene urmează unei serii de atacuri similare efectuate asupra stocurilor de muniții rusești, subliniind tensiunile crescânde în regiune.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro