Reclamă

Un atac cu rachete rusești a provocat avarii asupra infrastructurii portuare și a unei nave civile sub pavilion Antigua în Odesa, rănind patru persoane. Atacul a avut loc la o săptămână după ce Ucraina acuzase Moscova că ar fi tras o rachetă de croazieră asupra unei nave civile cu cereale, în apropierea apelor românești, conform unui raport transmis de Agerpres.

„Conform evaluărilor preliminare, resturile unei rachete Iskander-M au avariat infrastructura portuară și civilă, precum și o navă civilă care arborează pavilionul Antiguan”, a declarat guvernatorul regional din Odesa, Oleh Kiper, citat de Reuters. Rachetele Iskander-M sunt renumite pentru viteza lor, care depășește viteza sunetului și pot fi lansate pe o rază de până la 500 de kilometri.

În noaptea de joi spre vineri, Rusia a lansat 70 de drone kamikaze Shahed asupra Ucrainei, vizând mai multe regiuni ale țării. Apărarea aeriană ucraineană a reușit să doboare 61 de drone dintre acestea, potrivit declarațiilor forțelor aeriene ucrainene în raportul lor de vineri, informație preluată de EFE.

Rusia a mai lansat alte trei rachete în regiunea Donețk, din estul Ucrainei și una în regiunea centrală Dnipropetrovsk. În ultimele săptămâni, atacurile rusești s-au intensificat, inclusiv prin lansarea zilnică de zeci de drone kamikaze Shahed.

În paralel, Ucraina a început să răspundă mai frecvent și mai eficient la aceste atacuri, prin folosirea propriilor drone asupra teritoriului rus, vizând adesea infrastructuri cheie, cum ar fi facilitățile militare și cele ale industriei petroliere.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro