Reclamă

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat la Oradea că decizia cu privire la cine va fi următorul prim-ministru al României revine românilor. Ciolacu a făcut aceste afirmații în contextul în care a fost întrebat cine ar putea ocupa funcția de premier în cazul în care ar fi ales președintele țării. El a menționat că „românii hotărăsc cine va fi următorul prim-ministru”, conform Constituției.

Răspunzând unei întrebări privind alegerea unui premier, Ciolacu a evitat să menționeze un nume concret sau un partid specific, afirmând doar că „Popescu de la un partid politic” ar putea fi o alegere, continuând cu un comentariu glumeț despre Virgil Popescu: „Doamne ferește. Dorim să construim, nu să distrugem”.

În legătură cu viitoarea guvernare, liderul social-democrat a explicat că România se află într-o perioadă crucială de dezvoltare și economie, subliniind că nicio formațiune politică nu va obține o majoritate absolută de 50%, fapt ce va conduce la formarea unei coaliții guvernamentale. Ciolacu a adăugat că, dacă va fi ales președinte, consideră corect ca prim-ministrul să fie numit de la celălalt partid politic care va constitui coaliția alături de PSD.

Întrebat despre o posibila numire a lui Nicolae Ciucă sau Klaus Iohannis în funcția de prim-ministru, Ciolacu a fost ferm: „E și normal, pentru că dânsul n-o să câștige”, referindu-se la Ciucă, și a menționat că „nu cred că e interesat domnul președinte de o asemenea funcție”, în raport cu Iohannis.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro