Reclamă

Statele Unite ar trebui să ia în considerare avertismentele Moscovei cu privire la riscurile unei escaladări în conflictul din Ucraina, a declarat vineri ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov. Comentariile sale subliniază tensiunile crescânde dintre Rusia și Occident în urma sprijinului acordat de către Vest Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a declarat că o posibilă decizie de a permite Kievului să utilizeze arme occidentale pentru a ataca baza terestră a Rusiei ar transforma profund natura conflictului din Ucraina. Ea a precizat că o asemenea schimbare ar putea avea consecințe imprevizibile, atrăgând un răspuns mai radical din partea Moscovei.

În cadrul unei conferințe de presă, Zaharova a afirmat: „Am dori să le reamintim «șoimilor» de pe ambele maluri ale Atlanticului că se joacă cu focul și au pierdut orice simț al realității”. Ea a adăugat că amploarea conflictului declanșat din cauza intervențiilor occidentale riscă să se intensifice, ceea ce ar putea duce la efecte grave la nivel mondial.

De asemenea, un alt subiect de importanță a fost posibilitatea unei întâlniri între ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat american Antony Blinken, în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York. Ministrul adjunct rus a clarificat că nu se va organiza nicio întrevedere, invocând lipsa unor subiecte de discuție între cele două părți în prezent.

Aceste declarații evidențiază tensiunea continuă dintre Rusia și Statele Unite, pe fondul războiului în Ucraina și a sprijinului militar oferit de Occident guvernului de la Kiev.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro