Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că, până la mijlocul lunii octombrie, temperaturile vor fi ușor mai mari decât cele normale în special în sudul României. Ulterior, se estimează că valorile termice vor reveni la nivelurile tipice pentru această perioadă, în toată țara. Totodată, cantitățile de precipitații vor fi ușor mai mari în regiunile nord-vestice, conform estimărilor meteorologice pentru următoarele patru săptămâni.

În săptămâna curentă, temperaturile medii vor prezenta o creștere la nivel național, fiind peste media obișnuită. Regimul pluviometric se va manifesta ușor excedentar în extremitatea de nord-vest, iar în vest, va rămâne apropiat de normal, cu un deficit în restul teritoriului.

ANM precizează că temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât normalul istoric în special în sudul țării, iar în alte regiuni, valorile vor fi aproximativ conforme cu cele standard. Precipitațiile vor atinge valorile normale în cea mai mare parte a țării, fără variații semnificative față de mediile anterioare.

În a doua jumătate a lunii septembrie, valorile termice vor rămâne ridicate în toate regiunile, accentuându-se în special în sud. Pluviometrul indică valori ușor excedentare în nord-vest, cu restul zonelor prezentând un regim normal pentru acest interval.

Estima ANM subliniaza faptul că aceste prognoze, realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, reflectă mediile săptămânale ale abaterilor temperaturii aerului și cantităților de precipitații comparativ cu perioada 2004-2023. Totuși, aceste estimări nu pot anticipa fenomenele meteorologice extreme de scurtă durată.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro