Reclamă

Activitatea unei firme de catering din Mehedinți a fost suspendată de către inspectorii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, după ce aproximativ 100 de elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Inspectorii au identificat mai multe nereguli în produsele alimentare și au aplicat o amendă de 22.000 de lei firmei.

Ancheta urmează să fie extinsă, iar o echipă mixtă formată din inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică și Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va reveni la furnizorul de mâncare. Aceștia vor preleva probe de pe suprafețele unde este pregătită mâncarea și de la angajați, pentru a determina dacă sunt purtători de bacterii care ar fi putut contamina alimentele.

În acest context, o educatoare a relatat că, după ce a consumat o porție de paste prin programul „o masă caldă”, mâncarea avea un gust acru și i s-a făcut rău la scurt timp după ce a ajuns acasă.

Zece copii, împreună cu doi adulți, printre care se numără o educatoare și unul dintre părinți, au rămas internați la spital. Medicii au precizat că toți urmează să fie externați în scurt timp. Inspectorii vor continua investigațiile pentru a preveni alte incidente similare și pentru a asigura siguranța alimentară în școli.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro