Reclamă

Trupa britanică Iron Maiden a anunțat un turneu mondial intitulat „Run For Your Lives” pentru a celebra 50 de ani de activitate. Turneul va debuta în mai 2025 și va dura până în 2026.

Potrivit informațiilor publicate de formația de heavy metal, turneul va fi unul retrospectiv. „Le promitem fanilor Iron Maiden un setlist foarte special, care cuprinde toate cele nouă albume de studio, de la ‘Iron Maiden’ (debutul lor din 1980) la ‘Fear of the Dark’ (1992)”, au scris muzicienii pe Instagram.

Până în prezent, trupa a dezvăluit doar datele concertelor din Marea Britanie și Europa, urmând să cânte pe 27 de stadioane începând cu luna mai până în august anul viitor. Este de așteptat ca Iron Maiden să anunțe curând și etapele din America de Nord, precum și din alte continente.

Conform planului actual, turneul european va începe în Budapesta, Ungaria, pe 27 mai. În apropierea României, Iron Maiden va concerta și în orașe precum Praga, Bratislava, Viena și Varșovia. Deocamdată, niciun concert nu a fost programat în România.

Concertele vor fi deschise de trupa americană Halestorm, formația suedeză Avatar și britanicii de la The Raven Age. Datele pentru anul 2026 nu au fost încă dezvăluite.

Iron Maiden a susținut anterior concerte în România, inclusiv la București în 2016 și 2022. În iulie, solistul Bruce Dickinson a susținut un proiect solo la Arenele Romane.

Până în prezent, Iron Maiden a lansat 17 albume de studio, care au fost certificate cu platină și aur, și au vândut peste 100 de milioane de exemplare. Trupa a susținut aproape 2.500 de concerte în 64 de țări. Componența actuală a trupei include pe Steve Harris (bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuție) și Janick Gers (chitară).


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro